.

Категория

Замърсяване

Информация

София, Кв Бенковски , Бул Лазар Михайлов 27

14 Януари 2018

0

Рейтинг: 0

Замърсяване на въздуха в кв. Бенковски гр. София

Здравейте, това е фирма Франсизкуп . Дейността й е свързана с рециклиране на стартери и алтернатори (Основно свързана с преработка на намотки , кабели , жици ) .
Всеки ден от комина на сградата излиза странен ,много наситен и тежък дим . Около сградата в радиус от около 200м се образува гъста мъгла . В непосредствена близост до сградата на фирмата се намират жилищни постройки. До колкото сме запознати , са им правили проверки всякакви и отговора е : Топлят се с въглища и нищо . Въпросът е колко кабели, жици и боклуци горят покрай тези въглища ?! И въглищата кое качество са ?!Сигурно 3-то , натопени с мазут , защото сменя цветовете на дъгата . Много хора се топлят на въглища в квартала, но димът не е толкова тежък и не пада ниско на земята , нито цвета е такъв . Тези проверяващи да хванат да сложат една станция и да замерят качеството на въздуха , не да вярват на думи подкрепени най- вероятно с платеж от страна на собственика .
Повечето хора от квартала са забелязали случващото се и сме подавали сигнали навсякъде , на всички институции и проблема продължава . В близост до сградата на Франсизкуп живеят деца , младежи и възрастни хора .

Добави коментар

Коментари (0)