.

Категория

Катастрофи и пътища

Информация

11 Януари 2018

0

Рейтинг: 0

Колко струва един човешки живот? Колкото един заслон за спирка или колкото един светофар?

Уважаеми Г-н Хекимян,
Пишем Ви по повод спирки и пешеходна пътека, опасни за живота и здравето на пътуващите граждани от град Сопот, област Пловдив.
През масец Февруари 2017 година инициативен комитет организира подписка за обезопасяването на спирките и пешеходната пътека, които се намират в непосредствена близост до училища и детска градина.Със заявления подписката, заедно с подкрепящи я писма от учебните и детски заведения, както и писма от професионалните съюзи към ”ВМЗ“ ЕАД гр.Сопот са изпратени до Кмета на Община Сопот и до Изпътнителния Директор на дружеството.
Общинското ръководство е сезирало с писмо вх.N 08-00-105/10.07.2017г. Министерството на Икономиката (МИ), но към настоящия момент отговор няма.
За да добиете реална представа за състоянието на посочените обекти, Ви изпращаме снимки на т.нар. “спирки“ и “пешеходна пътека“, които освен, че са неосветени и необозначени с пътни знаци, са и необорудвани със защитни заслони при лоши атмосферни условия.
С огромна болка се връщаме в годините назад, когато за съжаление има смъртни случаи и пострадали граждани (в това число и деца).
От Административната Дирекция на МИ в телефонен разговор ни обясниха, че при добро желание и финансова възможност въпросните проблеми, могат да бъдат разрешени от ръководствата на “ВМЗ“ ЕАД и Община Сопот.
Молим и вярваме, че благодарение на Вашето съдействие тези така жизненоважни проблеми ще бъдат разрешени.
Предварително Ви благодарим от името на работниците на “ВМЗ“ ЕАД, техните деца и внуци и останалите пътуващи хора.

От инециативан комитет
Георги Бейнов (0887 79 82 73)

Добави коментар

Коментари (0)