.

Категория

Замърсяване

Информация

13 Август 2017

0

Рейтинг: 0

Депо за отпадъци - Силистра

Това е огромна купчина от отпадъци, събирана от всички контейнери за боклуци в гр. Силистра. Тя принадлежи на лицето Станко Наков Иванов, адрес гр. Силистра, ул. "31 полк"№53, ет.2, ап.3. Преди пет години на 03.05.2012г. беше излъчен репортаж в "Тази сутрин" по БТВ от водещите по наш снимков материал. В резултат бяха натоварени два камиона с отпадъци и изхвърлени. Скоро след това обаче, купчината отново се появи и почна да расте и ухае.
През месец април 2014 год. отново е подаден сигнал, в резултат на което Прокуратурата в Силистра се самосезира и беше отворено принудително и жилището на лицето Станко Наков Иванов, като бяха извозени общо седем камиона с отпадъци.
След второто почистване боклукът отново „възкръсна“ още по-внушителен и в резултат -през 2016 год. през лятото в най-големите жеги се самозапали. Бяха ангажирани пожарна, полиция и от община Силистра отново боклуците бяха натоварени на камиони и изхвърлени на депото за отпадъци.
В момента купчините боклуци отново „възкръснаха“ като птицата Феникс – още по-колоритни и разнообразни.
Всички отговорни институции в Силистра знаят за проблема. Лицето Станко Наков Иванов е предупреждаван многократно от община, полиция, но без резултат. Господинът е абсолютно недосегаем и не спазва никакви разпоредби и закони. За изхвърлянето на отпадъците са му съставени актове, които никога няма да бъдат платени от него. Това проличава и от неговите думи и действия, че никой не може да му направи нищо. Обещава да почисти след предупрежденията, но само мести боклуците от едно място на друго. Времето отново е горещо и има реална опасност от възникване на пожар, на заразни болести и друго, тъй като неговите боклуци се простират до входната му врата, която вече почти е затрупана и околоблоковото пространство. Всичко това представлява сериозна заплаха за здравето и сигурността на семействата в квартала. Обръщаме се отново към медиите за съдействие, тъй като на местно ниво за пореден път проблемът очевидно не може да се разреши, което е пълен абсурд!
С уважение Евелина и Иван Желеви .

Добави коментар

Коментари (0)